25.7.06

Estaba Manolo González?



Á marxe da oportunidade, sentido e lugar da presentación –temas que darían para varios ‘posts’-, como non me acheguei ao Festigal só podo opinar a partir do publicado en Codigo Cero. Baseándome nesa información, un par de reflexións:

  • Por máis que teña certa coherencia coa súa ocupadísima traxectoria, chama a atención que despois de figurar nos “carteis” e aparecer anunciado na súa condición de presidente da Asociación Punto Gal ten toda a pinta que Manolo González non interveu no acto. Creo que era Quintín Cabrera quen cantaba “que vida más diferente/la suya y la mía/señor presidente”.
  • Hai un ano, máis ou menos polas mesmas datas, aprobaban o dominio.cat e Jordi Mas, coordinador xeral de Sotcatalá publicaba na súa bitácora unhas anotacións que, sen ser aplicábeis mimeticamente á realidade galega, pois como que cómpre ter en conta para facer as cousas mellor ca eles. Para quen non queira andar de ligazón en ligazón, aí van: “S'ha aprovat el PuntCat. S'ha de felicitar als impulsors ja sense dubte ha estat un gran esforç. També recordar la reclamació original de l'Associació Domini CT i tota la tasca que es va fer durant anys. Gràcies a tots per la feina i esforç. Dit això, cal demanar a PuntCat:Transparència. Fins ara el PuntCat ha rebut ajuts del govern que s'han gestionat de forma dubtosa. És un error pensar que la fi justifica els mitjans. El director executiu actual en Amadeu Abril fa un any en va dir que farien públiques els comptes. Crec que és necessari actuar amb transparència ja que s'està treballant amb diners públics i amb una quantitat considerable. Una bona gestió. Crec que tots tenim present el que ha succeït amb altres dominis propers, sense anar més lluny la mala gestió que s'ha fet del domini ES. Aprenguem dels errors d'altres.S'apropen dies on el català i la Xarxa seran notícia. Sentirem gent que confonen la situació del català a les noves tecnologies amb el domini .CAT. El català continua tenint una presència precària a molts àmbits de les noves tecnologies (telefonia mòbil, vídeojocs, DVD, etc) i a Internet estem millor però tampoc és cap meravella. Crec que és un error fer discursos triomfalistes sobre la situació del català i cal ser realistes d'on som”.