17.11.06

Libros para descargar e curiosas coincidencias


Jordi Mas ven de publicar o seu segundo libro, "Programari lliure i empresa a Catalunya. Experiències empresarials i casos d'èxit".

Estruturado en oito capítulos (Radiografia de la indústria del programari, Programari lliure en la indústria del programari, Empresa i programari lliure a Catalunya, Marc jurídic, Models de negoci i Casos d’èxit, i finalment, unes conclusions) o libro conclúe con 16 entrevistas a empresas de servizos de Cataluña que debuxan a súa visión do mundo empresarial e do software libre. Ademais, documenta cinco casos de éxito de empresas que usan software libre.

Tamén
a través de Jordi Mas soubemos da publicación baixo licenza Creative Commons by NC 2.5 da tradución ao catalán do clásico "Al principi hi hagué la línia d'ordres" de Neal Stephenson. Por certo, relendo este libro chamoume a atención que no capítulo titulado “El llançador de bits” apareza o termo AMES no contexto que transcribo: “L’analogia entre els cotxes i les diferents maneres d’interactuar amb els ordinadors no se m’hauria acudit a l’època en què em portaven a passejar en aquell MGB. M’havia apuntat a un curs de programació informàtica a l’institut d’educació secundària d’Ames. Després d’unes quantes classes introductòries, als alumnes ens van permetre l’accés a una sala minúscula on hi havia un teletip, un telèfon i un mòdem antiquat format per una capsa metàl·lica amb un parell de bases de goma a sobre”. Curiosa coincidencia, non si? :-)))))))))))) Mesmo non sería mala idea convidalo a dar unha conferencia no AMES de aquí :-)))))))))))